Španielsko - Taliansko 1:1, obhajca musel doťahovať

10.06.2012 Celý región

Gdansk 10. júna (TASR) - Španielska futbalová reprezentácia remizovala v úvodnom zápase C-skupiny majstrovstiev Európy s Talianskom 1:1. V nedeľu večer o 20.45 h nastúpili v druhom súboji "céčka" Íri proti Chorvátom. Tímy z C-skupiny sa opäť predvedú v akcii vo štvrtok 14. júna, keď si v Poznani zmerajú sily Taliani s Írmi (18.00) a Chorvátsko sa v Gdansku stretne so Španielskom (20.45).

C-skupina, 1. kolo:

Španielsko - Taliansko 1:1 (0:0)
Góly: 61. Di Natale - 64. Fabregas
Rozhodcovia: Kassai - Erős, Ring (všetci Maď.)
ŽK: Alba, Arbeloa, Torres - Balotelli, Bonucci, Maggio
40.000 divákov.

zostavy a striedania:
Španielsko: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Alonso - Silva (65. Navas), Fabregas (74. Torres), Iniesta
Taliansko: Buffon - Chiellini, De Rossi, Bonucci - Giaccherini, Marchisio, Pirlo, Motta (90. Nocerino), Maggio - Cassano (65. Giovinco), Balotelli (57. Di Natale)

Súboj posledných dvoch majstrov sveta sa začal v opatrnom tempe a diváci na štadióne v Gdansku boli v úvodnej desaťminútovke svedkami oťukávania sa. Prvý vážny brankársky zákrok predviedol v 13. minúte Casillas po strele Pirla z priameho kopu, no to bolo na dlhý čas zo strany oboch tímov všetko. Španieli neraz zovreli svojho súpera pred jeho šestnástkou, no chýbal im moment prekvapenia a defenzíva Talianov úspešne odolávala. Po pol hodine hry vypálil z voleja Marchisio, no loptu poslal presne do stredu brány, kde stál pripravený Casillas. Najväčšie šance oboch tímov sa zrodili v závere polčasu, keď sa najprv Iniesta neúspešne pokúsil prehodiť Buffona a na druhej strane španielsky gólman reflexívne vyrazil hlavičku Mottu z hranice malého vápna.

Krátko po zmene strán mal úvodný gól stretnutia na kopačke Iniesta, ktorý z ľavej strany len tesne minul vzdialenejšiu žrď Buffonovej svätyne. Na opačnej strane sa ocitol v tutovke Balotelli, ale sám pred Casillasom váhal tak dlho, až mu Ramos odkopol loptu. Práve Balotelliho nahradil v 57. minúte Di Natale, ktorý už po necelých štyroch minútach pobytu na ihrisku obstrelil Casillasa - 0:1. "Squadra Azzurra" sa tešila z vedenia len tri minúty, lebo v 64. minúte využil prvú dieru v jej obrane Fabregas po ukážkovej kolmici Silvu - 1:1. Talianom mohol vrátiť vedenie opäť Di Natale, ktorý sa v šestnástke položil do centrovanej lopty, no usmernil ju mimo brány. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času nepochodil ani striedajúci Torres, ktorý rovnako ako v prvom polčase Iniesta preloboval okrem Buffona aj bránu. V 88. minúte skončil Marchisiov pokus len v náručí Casillasa a mužstvá sa tak rozišli zmierlivou remízou 1:1.
 
 
 

Vyberte región